Protestatarii au doborât o statuie în New Orleans şi au aruncat-o în fluviul Mississippi

În New Orleans, protestatarii au doborât o statuie a lui John McDonogh - un comerciant şi proprietar de sclavi care a murit în 1850, şi au aruncat-o în fluviul Mississippi, scrie CNN.

1933 afișări
Imaginea articolului Protestatarii au doborât o statuie în New Orleans şi au aruncat-o în fluviul Mississippi

Protestatarii au doborât o statuie în New Orleans şi au aruncat-o în fluviul Mississippi

După ce a distrus statuia, protestatarii au urcat-o pe o camionetă şi au dus-o pe malul fluviului unde au aruncat-o în apă, a declarat un reprezentant al Departamentului de Poliţie din New Orleans.

McDonogh este un personaj controversat care a donat 2 milioane de dolari din averea sa către oraşele Baltimore şi New Orleans pentru a construi şcoli publice. Peste 30 de şcoli au fost construite în New Orleans cu numele său.

Numele multora dintre unităţile de învăţământ din New Orleans au fost schimbate în anii 80 şi 90, din cauza controverselor privind istoria sa cu sclavii.

O singură şcoală cu numele său rămâne deschisă în New Orleans, McDonogh 35.

Foto: CNN

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici