Proteste ale imigranţilor africani în faţa misiunilor diplomatice europene din Israel

Mii de solicitanţi de azil africani intraţi ilegal în Israel au protestat luni, la Tel Aviv, în faţa ambasadelor ţărilor europene şi a Statelor Unite, denunţând politica israeliană în domeniul imigraţiei.

117 afișări
Imaginea articolului Proteste ale imigranţilor africani în faţa misiunilor diplomatice europene din Israel

Proteste ale imigranţilor africani în faţa misiunilor diplomatice europene din Israel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proteste au avut loc în faţa ambasadelor Statelor Unite, Marii Britanii, Franţei, Germaniei, Italiei şi Canadei.

Imigranţii au denunţat refuzul autorităţilor israeliene de a le examina solicitările de azil.

Ministrul israelian de Interne, Gideon Saar, a respins criticile, oferind asigurări că "toate solicitările de azil vor fi analizate de Oficiul pentru Imigraţie".

Reprezentantul ONU în Israel, Walpurga Englbrecht, a exprimat preocupare în legătură cu existenţa unui centru pentru reţinerea imigranţilor în Holot, în sudul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici