Proteste în Franţa, pentru al şaselea weekend consecutiv, împotriva „paşaportului sanitar”

  • Zecii de mii de persoane au protestat, sâmbătă, în Franţa, pentru al şaselea weekend consecutiv.
  • Oamenii protestează împotriva măsurilor anti-COVID-19 impuse de autorităţile.
  • Peste 200 de manifestaţii au avut loc în toată Franţa.
3534 afișări
Imaginea articolului Proteste în Franţa, pentru al şaselea weekend consecutiv, împotriva „paşaportului sanitar”

Oamenii protestează împotriva vaccinării obligatorii pentru angajaţii din domeniul sănătăţii şi a „paşaportului sanitar”, care oferă dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau a testării negative la COVID-19.

În Franţa, la intrarea în restaurante sau cinematografe este necesară prezentarea „paşaportului sanitar”. De asemenea, oamenii trebuie să prezinte certificatul şi atunci când fac călătorii cu trenul pe distanţe lungi sau când intră în centrele comerciale.

„Paşaportul sanitar” a fost introdus de Emmanuel Macron într-o încercare de a grăbi procesul de vaccinare, în contextul iminenţei valului 4 al pandemiei.

Majoritatea protestelor care au avut loc, în weekend, au fost paşnice.

Ministerul de Interne din Franţa a precizat că la proteste au participat în jur de 175.000 de persoane.

La manifestaţia care a avut loc în Paris au participat câteva sute de persoane. Acestea aveau în mâini steaguri şi pancarte pe care scria „Libertate” şi strigau „Macron, nu vrem paşaportul tău!”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici