Proteste în Turcia: Directorul filialei din Ankara a postului tv Kanal D, reţinut în cursul demonstraţiilor

Directorul filialei din Ankara a postului tv Kanal D a fost reţinut câteva ore, duminică dimineaţă, pentru participare la protestele antiguvernamentale, relatează site-ul ziarului Hurriyet.

754 afișări
Imaginea articolului Proteste în Turcia: Directorul filialei din Ankara a postului tv Kanal D, reţinut în cursul demonstraţiilor

Directorul filialei din Ankara a postului tv Kanal D, reţinut în cursul demonstraţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Erhan Karadag a fost reţinut duminică dimineaţă în cartierul Tunali din Ankara, unde mii de persoane participă la mitinguri de solidaritate cu protestatarii din Istanbul.

"Sunt în custodia poliţiei, fiind acuzat de susţinerea demonstraţiilor", a scris Karadag pe Twitter. Karadag a fost eliberat după câteva ore.

Poliţia turcă a folosit gaze lacrimogene, duminică după-amiază, pentru a dispersa aproximativ 1.000 de manifestanţi adunaţi la Ankara, relatează postul de televiziune NTV.

Forţele de ordine au intervenit în timp ce protestatarii se îndreptau spre biroul premierului Recep Tayyip Erdogan.

Bilanţul violenţelor din ultimele zile este de 79 de răniţi şi aproximativ 1.000 de persoane reţinute. Sute de protestatari rămân în Piaţa Taksim din Istanbul, unde vineri şi sâmbătă au avut loc cele mai ample violenţe.

Protestele, care iniţial erau faţă de reducerea suprafeţelor verzi din Parcul Gezi - unde există planul de reconstruire a cazarmei otomane Topçu Kişlasi, care ar deveni un complex turistic, având inclusiv un mall - au devenit o acţiune îndreptată împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, criticat pentru politicile cu caracter islamist. Erdogan, aflat la putere din anul 2002, este liderul Partidului pentru Dreptate şi Dezvoltare (AK), format pe structurile unei foste mişcări islamiste. Săptămâna trecută, Parlamentul turc a aprobat o lege care interzice vânzarea şi consumul de băuturi alcoolice în intervalul orar 22.00 - 6.00, o situaţie care a nemulţumit tinerii turci. Acuzat de atitudine islamistă, Erdogan a dat asigurări că este determinat să respecte caracterul laic al statului turc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici