PROTESTE LA KIEV: Zeci de mii de oameni s-au strâns în Piaţa Independenţei, în timp ce 10.000 protestează la Liov. Deputat: Ianukovici ar putea avea aceeaşi soartă ca Ceauşescu

Zeci de mii de manifestanţi sunt în Piaţa Independenţei din Kiev, unde au fost instalate aproximativ 50 de corturi militare, după ce mii de protestatari ai opoziţiei blocau luni sediul Guvernului de la Kiev, cerând demisia Administraţiei Viktor Ianukovici.Uniunea Europeană îndeamnă autorităţile din Ucraina şi opoziţia să aibă o atitudine calmă, după violenţele înregistrate la Kiev. Un fost membru al Partidului Regiunilor, aflat la guvernare în Ucraina, Inna Bohoslovskaia, a declarat că preşedintele Ianukovici ar putea să aibă aceeaşi soartă ca dictatorul român Nicolae Ceauşescu.

1389 afișări
Imaginea articolului PROTESTE LA KIEV: Zeci de mii de oameni s-au strâns în Piaţa Independenţei, în timp ce 10.000 protestează la Liov. Deputat: Ianukovici ar putea avea aceeaşi soartă ca Ceauşescu

PROTESTE LA KIEV: Zeci de mii de oameni s-au strâns în Piaţa Independenţei, în timp ce 10.000 protestează la Liov. UE face apel la calm. Deputat: Ianukovici ar putea avea aceeaşi soartă ca Ceauşescu

UPDATE Zeci de mii de manifestanţi sunt în Piaţa Independenţei din Kiev

Zeci de mii de manifestanţi sunt în Piaţa Independenţei din Kiev, unde au fost instalate aproximativ 50 de corturi militare, informează site-ul ziarului Kyiv Post.

Manifestaţii similare au loc în mai multe oraşe din vestul Ucrainei, protestatarii cerând demisia Guvernului şi a preşedintelui Viktor Ianukovici.

UPDATE Aproximativ 10.000 de persoane protestează la Liov împotriva autorităţilor ucrainene - presă

Aproximativ 10.000 de persoane participă, luni, la un miting împotriva autorităţilor ucrainene în centrul oraşului Liov, situat în vestul ţării, relatează Ukrainian News Agency, în pagina electronică.

Mitingul a început la ora 12.00, iar numărul participanţilor este în permanentă creştere.

Potrivit agenţiei, aproximativ 50.000 de persoane au participat la un miting, duminică, la Liov.

La Kiev, opoziţia a estimat numărul participanţilor la manifestaţiile de duminică la 500.000 de persoane, în timp ce luni dimineaţă, mii de protestatari ai opoziţiei blocau sediul Guvernului de la Kiev, cerând demisia Administraţiei Viktor Ianukovici.

"Cerem tuturor părţilor să rezolve disensiunile pe cale paşnică", a declarat, conform AFP, Maja Kocijancic, purtătorul de cuvânt al Înaltului reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton.

"Manifestaţiile trebuie să se desfăşoare în mod paşnic", a spus purtătorul de cuvânt al şefei diplomaţiei UE.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, forţele speciale de la Kiev au dispersat un protest paşnic al studenţilor, lovind cu picioarele şi cu bastoanele în protestatari. Surse din cadrul Ministerului de Interne ucrainean au declarat că forţele speciale au acţionat la comanda Primăriei Capitalei, întrucât aceasta avea misiunea să elibereze piaţa pentru a instalarea bradului de Crăciun.

Circa 20 de deputaţi din cadrul Partidului Regiunilor, aflat la guvernare în Ucraina, intenţionează să părăsească grupul parlamentar în cursul zilei de luni, în vederea formării unui nou partid politic.

AVERTISMENT către Viktor Ianukovici: Ar putea avea aceeaşi soartă ca Ceauşescu

Un fost membru al Partidului Regiunilor, aflat la guvernare în Ucraina, Inna Bohoslovskaia, a declarat într-un interviu pentru publicaţia Glavkom că preşedintele Viktor Ianukovici ar putea să aibă aceeaşi soartă ca dictatorul român Nicolae Ceauşescu.

Potrivit deputatului, cea mai bună soluţie pentru Ianukovici ar fi să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, după care să-şi dea demisia. "Doar în acest mod ar putea fi salvat. Asta este important pentru noi, înţelegeţi? România încă nu şi-a revenit după asasinarea lui Ceauşescu", a subliniat politicianul.

Bohoslovskaia a menţionat că Ianukovici este pe cale să se transforme în Ceauşescu, dar încă n-a repetat ceea ce a făcut dictatorul român. "Astfel de semnale deja se resimt în societate. Dacă nu se va schimba situaţia, spiritele se vor încinge pe parcurs şi vor deveni periculoase. N-ar trebui să admitem acest lucru. Astfel de răni nu se vindecă decât peste sute de ani, dar trebuie să recunoaştem că putem să ajungem aici", a mai spus Bohoslovskaia.

Mai multe petiţii, publicate pe site-ul Casei Albe, cer o INTERVENŢIE MILITARĂ a SUA în Ucraina

Numeroase petiţii au fost publicate, începând de săptămâna trecută pe site-ul Casei Albe, la secţiunea We the People, pentru a cere implicarea administraţiei Barack Obama în criza din Ucraina, unele dintre ele solicitând chiar o intervenţie militară a Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici