Protestele continuă în Siria: Zeci de mii de oameni au manifestat împotriva lui Bashar al-Assad

Zeci de mii de sirieni au manifestat vineri, în întreaga ţară, împotriva regimului Bashar al-Assad, iar violenţele s-au soldat cu cel puţin 35 de morţi.

315 afișări
Imaginea articolului Protestele continuă în Siria: Zeci de mii de oameni au manifestat împotriva lui Bashar al-Assad

Protestele continuă în Siria: Zeci de mii de oameni au manifestat împotriva lui Bashar al -Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestaţiile au continuat în pofida acceptării de către regimul de la Damasc a planului de pace propus de emisarul ONU şi al Ligii Arabe, Kofi Annan.

Proteste de amploare au avut loc la Damasc şi în regiunile kurde din nordul Siriei, în special la Qamechli şi la Deir Ezzor.

Forţele de ordine au deschis focul spre manifestanţi la Duma, în apropiere de Damasc, precum şi la Hama (centru) şi Idleb (nord-vest).

La Muadamiye şi la Hama, pe clădiri au fost plasaţi lunetişti care să împiedice venirea manifestanţilor. Confruntările armate de vineri s-au soldat cu cel puţin 35 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici