PROTESTELE din TURCIA: Erdogan NU va renunţa la proiectul urban din Istanbul: "Nu vom permite unei minorităţi să impună legea majorităţii"

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a exclus, joi, în cadrul unei deplasări în Tunisia, posibilitatea de a renunţa la proiectul urban din Istanbul care a declanşat valul de contestare a Guvernului său.

731 afișări
Imaginea articolului PROTESTELE din TURCIA: Erdogan NU va renunţa la proiectul urban din Istanbul: "Nu vom permite unei minorităţi să impună legea majorităţii"

Recep Tayyip Erdogan (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Proiectul respectă istoria, cultura şi mediul (...). Ceea ce facem noi este să protejăm drepturile majorităţii şi să păstrăm frumuseţea Istanbulului", a afirmat el, potrivit unei traduceri în arabă a declaraţiilor sale.

"Vom duce acest proiect până la capăt", a adăugat el.

"Nu vom permite unei minorităţi să impună legea majorităţii şi nu vom accepta nici tirania majorităţii", a declarat Erdogan.

El a denunţat, de asemenea, participarea unei organizaţii "teroriste" la proteste.

"Printre protestatari există extremişti, unii sunt implicaţi în terorism (...) şi susţinătorii acestei organizaţii teroriste sunt prezenţi în piaţa" Taksim, a asigurat el, evocând atentatul împotriva ambasadei Statelor Unite la Ankara din februarie, atribuit unui grup de extremă stânga.

Erdogan, întrebat de un jurnalist turc, a dezminţit implicarea unor diplimaţi în tulburări dar a dezvăluit că au fost arestaţi şapte străini.

"Sunt şapte străini implicaţi în tulburări, dintre care şase au fost aduşi în faţa procurorului Republicii şi unul este în stare de arest", a declarat premierul.

"O anchetă este în curs pentru a stabili modul în care aceştia au participat la violenţe", a adăugat el fără să precizeze naţionalitatea şi locul în care au fost arestaţi aceştia sau unde sunt deţinuţi.

Erdogan a ţinut totuşi să sublinieze că nu consideră că ecologiştii ar fi la originea tulburărilor.

"Îi cunoaştem bine pe cei implicaţi în aceste tulburări şi exclud toţi cetăţenii sensibili faţă de protejarea mediului", a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici