PROTESTELE din TURCIA: Guvernul cere populaţiei să înceteze manifestaţiile

Guvernul de la Ankara le cere turcilor să înceteze manifestaţiile "astăzi", a declarat marţi vicepremierul Bulent Arinç, în a cincea zi a mişcării de contestare care îi reproşează puterii că vrea să "islamizeze" societatea turcă.

782 afișări
Imaginea articolului PROTESTELE din TURCIA: Guvernul cere populaţiei să înceteze manifestaţiile

PROTESTELE din TURCIA: Guvernul cere populaţiei să înceteze manifestaţiile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt convins că cetăţenii noştri, responsabili, îşi vor înceta astăzi protestele", "este ceea ce aşteptăm de la ei", a declarat Arinç în cadrul unei conferinţe de presă la Ankara.

El a afirmat, de asemenea, că Guvernul turc respectă "diferitele moduri de viaţă" ale tuturor cetăţenilor.

"Diferenţele constituie cea mai mare bogăţie a Turciei (...) Guvernul nostru respectă şi este sensibil la diferitele moduri de viaţă", a asigurat Arinç, care este şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, la încheierea unei întrevederi cu preşedintele Abdullah Gül.

Vicepremierul turc le prezintă scuze manifestanţilor răniţi

El a adăugat că primele manifestaţii, organizate la Istanbul săptămâna trecută pentru a denunţa un proiect de urbanizare al Guvernului islamo-conservator turc şi care s-au propagat în toată Turcia, au fost "juste şi legitime".

"Primele manifestaţii fondate pe îngrijorările ecologiştilor sunt juste şi legitime", a declarat Arinç, care le-a prezentat scuze numeroşilor manifestanţi răniţi în cadrul mişcării de contestare a Guvernului.

"Îmi prezint scuze tuturor celor care au fost victimele violenţelor pentru că sunt sensibili la apărarea mediului", a afirmat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici