Protestele rare din China par să fi fost înăbuşite. Poliţia chineză a efectuat numeroare arestări / Restricţiile vor fi înăsprite

Protestele din China împotriva restricţiilor Covid, care au izbucnit în weekend, par să se fi stins, în timp ce autorităţile încep să ia măsuri drastice.

2821 afișări
Imaginea articolului Protestele rare din China par să fi fost înăbuşite. Poliţia chineză a efectuat numeroare arestări / Restricţiile vor fi înăsprite

Protestele rare anti-COVID din China par să fi fost înăbuşite. Poliţia chineză a efectuat numeroare arestări / Restricţiile vor fi înăsprite

În mai multe oraşe a fost raportată o prezenţă intensă a poliţiei, iar unele adunări au fost înăbuşite sau nu s-au materializat. Au apărut rapoarte despre persoane care au fost interogate şi li s-au percheziţionat telefoanele, relatează BBC.

Demonstraţiile au luat amploare în weekend după ce joi, în urma unui incendiu izbucnit într-un bloc de locuinţe, în vestul Chinei, au murit 10 persoane. Se crede că rezidenţii nu au putut scăpa de incendiu din cauza restricţiilor Covid, dar autorităţile locale au contestat acest lucru.

Ca urmare, mii de oameni au ieşit în stradă timp de câteva zile, cerând încetarea închiderilor Covid - iar unii chiar au făcut apeluri prin care cereau demisia lui Xi Jinping - un lucru foarte rar în China.

Dar luni, protestele planificate la Beijing nu au avut loc după ce poliţia a lansat o amplă operaţiune de oprirea a acestora. În Shanghai, bariere mari au fost ridicate de-a lungul traseului principal de protest, iar poliţia a efectuat mai multe arestări.

Marţi dimineaţă, poliţia a putut fi văzută în ambele oraşe patrulând.

Un mic protest în oraşul Hangzhou, din sudul ţării, care a avut loc luni seara, a fost, de asemenea, oprit rapid, iar oamenii au fost arestaţi, potrivit imaginilor de pe reţelele de socializare verificate de BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici