Publicaţie: „Un asasinat lent şi crud”. Plan de distrugere mentală a lui Julian Assange

Situaţia activistului pentru transparenţă Julian Assange s-a îngreunat în ultimele luni în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra, în contextul în care noua Administraţie de la Quito vrea îmbunătăţirea relaţiilor cu Statele Unite, care cer extrădarea fondatorului WikiLeaks, transmite Gândul.

4373 afișări
Imaginea articolului Publicaţie: „Un asasinat lent şi crud”. Plan de distrugere mentală a lui Julian Assange

Publicaţie: „Un asasinat lent şi crud”. Plan de distrugere mentală a lui Jullian Assange

Sanctuarul lui Julian Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra a fost transformat într-un mic magazin al ororilor. În cea mai mare parte, a fost oprit să comunice cu restul lumii în ultimele şapte luni. Cetăţenia ecuadoriană, care i-a fost acordată în calitatea de solicitant de azil, este în curs de a fi retrasă. Starea de sănătate s-a agravat şi nu i se acordă îngrijiri medicale. Eforturile de a solicita asistenţă judiciară pentru contestarea procedurii de retragere a cetăţeniei au fost afectate de limitele privind comunicarea, inclusiv de ordinele Ecuadorului prin care i se interzice să facă declaraţii publice despre condiţiile din interiorul Ambasadei", subliniază site-ul Truthdig.com.

Premierul Australiei, Scott Morrison, a refuzat să intervină în favoarea lui Julian Assange, cetăţean australian, deşi noua Administraţie a Ecuadorului, condusă de Lenín Moreno - care îl numeşte pe Assange o "problemă moştenită" şi un impediment în relaţiile cu Washingtonul - îi face insuportabilă viaţa fondatorului WikiLeaks. Aproape zilnic, Ambasada impune condiţii mai dure pentru Assange, cerându-i inclusiv să achite facturile medicale.

Autorităţile din Ecuador, până acum reticente să îl expulzeze pe Julian Assange, acordându-i azil politic şi cetăţenie, intenţionează să îi facă situaţia atât de neplăcută încât să decidă singur să părăsească ambasada, pentru a fi arestat de autorităţile britanice şi extrădat în Statele Unite. Fostul preşedinte al Ecuadorului Rafael Correa, a cărui Administraţie i-a oferit lui Assange azil politic, a descris actualele condiţii despre "tortură".

Citeşte continuarea...

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici