Putin a criticat autorităţile din regiunea Sahalin pe motiv că nu îşi ating obiectivele

Preşedintele rus Vladimir Putin a criticat, marţi, munca depusă de autorităţile din Sahalin, în Extremul Orient, care, în opinia sa, nu au atins obiectivele privind dezvoltarea regiunii stabilite după întoarcerea sa la Kremlin.

266 afișări
Imaginea articolului Putin a criticat autorităţile din regiunea Sahalin pe motiv că nu îşi ating obiectivele

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Începeţi să munciţi sau nu?", a întrebat preşedintele rus pe un ton ferm, potrivit unor imagini televizate, în cadrul unei reuniuni privind dezvoltarea regiunii Sahalin.

El a afirmat că aproximativ 80% dintre hotărârile luate în decembrie 2012 cu privire la dezvoltarea acestei regiuni nu au fost îndeplinite.

"Dacă ne punem de acord în privinţa unui lucru, trebuie să-l facem", a subliniat el.

"Trebuie să muncim acum", a continuat preşedintele rus, adăugând că "regiunea este importantă pentru ţară".

O nouă prioritate a autorităţilor ruse este dezvoltarea Extremului Orient al ţării, o regiune imensă cu potenţial enorm, dar care suferă încă din anii '90 din cauza unui exod masiv al populaţiei către partea europeană a Rusiei.

În momentul în care a revenit la Kremlin, în mai 2012, Putin a creat Ministerul Dezvoltării Extremului Orient şi a promis acordarea de fonduri publice şi avantaje fiscale pentru a încuraja dezvoltarea economică a acestei regiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici