Putin acuză opoziţia că refuză invitaţia la dialog

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, acuză opoziţia că refuză invitaţiile la dialog în perspectiva scrutinului prezidenţial din martie, subliniind că este interesat de alegeri transparente pentru a cunoaşte care este popularitatea sa.

127 afișări
Imaginea articolului Putin acuză opoziţia că refuză invitaţia la dialog

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"I-am invitat pe colegii din opoziţie şi nu au venit. Spun că vor să discute, că puterea nu îi ascultă. I-am invitat la dialog, dar nu vin. Îi întreb: ce vor?", a spus Putin.

Pe 28 decembrie, Putin afirmase că dialogul cu opoziţia este imposibil pentru că nu există un program politic comun.

Manifestaţii ample au avut loc în Rusia la sfârşitul lunii decembrie, protestatarii denunţând fraudele din scrutinul legislativ câştigat de partidul lui Vladimir Putin.

Premierul, care va candida în scrutinul prezidenţial, a promis că acesta va fi liber şi transparent. "Sunt pregătit pentru cea mai mare transparenţă. Nu putem lucra la acest nivel de responsabilitate decât cu încredere şi cu susţinerea reală a cetăţenilor", a spus Putin.

"Este important pentru mine să cunosc nivelul real de susţinere", a insistat primul-ministru rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici