Putin: Ancheta cu privire la prăbuşirea Airbusului rusesc în Egipt intră în "faza finală"

Ancheta cu privire la prăbuşirea, pe 31 octombrie, a Airbusului rusesc aparţinând companiei Metrojet în Sinaiul egiptean, o dramă soldată cu 244 de morţi, intră în "faza finală", a anunţat luni preşedintele rus Vladimir Putin, relatează AFP în pagina electronică.

625 afișări
Imaginea articolului Putin: Ancheta cu privire la prăbuşirea Airbusului rusesc în Egipt intră în "faza finală"

Putin: Ancheta cu privire la prăbuşirea Airbusului rusesc în Egipt intră în "faza finală"

"Examinarea tuturor informaţiilor de care dispunem se află, în prezent, în faza finală", a declarat Putin la Belek, într-o întâlnire cu premierul italian Matteo Renzi, în marja Summitului G20 din Turcia.

La rândul său, Renzi a transmis "condoleanţe" şi "solidaritatea întregului popor italian" cu Rusia.

Mai multe ţări au evocat pista plasării unei bombe la bordul Airbusului companiei ruseşti Metrojet, care urma să ajungă la Sankt Petersburg, în Rusia, la plecarea de la Sharm el-Sheikh, în Egipt.

Aripa egipteană a organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI) a dat asigurări că este responsabilă de prăbuşirea aeronavei la bordul căreia se aflau 224 de pasageri şi membri ai echipajului, aproape toţi ruşi.

Rusia şi-a suspendat ulterior, la recomandarea serviciilor de infrmaţii, zborurile companiilor aeriene către Egipt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici