Putin, Hollande şi Merkel au discutat la telefon despre negocierile de la Minsk

Preşedintele rus Vladimir Putin, omologul său francez François Hollande şi cancelarul german Angela Merkel speră într-o "încetare a focului cât mai rapidă" în Ucraina, la încheierea negocierilor care au loc în prezent la Minsk, a anunţat sâmbătă Kremlinul.

522 afișări
Imaginea articolului Putin, Hollande şi Merkel au discutat la telefon despre negocierile de la Minsk

Putin, Hollande şi Merkel au discutat la telefon despre negocierile de la Minsk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul unei discuţii prin telefon, cei trei lideri "şi-au exprimat speranţa că problemele privind instaurarea cât mai rapidă a unei încetări a focului şi retragerea armelor grele vor fi în centrul" negocierilor care au loc în prezent la Minsk, a declarat preşedinţia rusă într-un comunicat.

Negocierile de pace destinate încheierii unui acord de încetare a focului cu caracter "coercitiv" în estul separatist al Ucrainei au început sâmbătă în capitala belarusă.

Grupul de contact, format din fostul preşedinte ucrainean Leonid Kucima, ambasadorul rus Mihail Zurabov şi reprezentanta OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa) Heidi Tagliavini, şi emisarii republicilor rebele proruse Doneţk şi Lugansk s-au întâlnit la ora 14.00 GMT (16.00 ora României) într-o reşedinţă oficială din capitala belarusă unde au fost semnate primele acorduri de pace în septembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici