Putin s-a declarat pregătit să poarte discuţii cu Hollande în marja ceremoniilor din Franţa

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, sâmbătă, că este pregătit să aibă discuţii cu omologul său francez, François Hollande, în marja ceremoniilor dedicate debarcării din Normandia, care vor avea loc la 6 iunie.

230 afișări
Imaginea articolului Putin s-a declarat pregătit să poarte discuţii cu Hollande în marja ceremoniilor din Franţa

Putin s-a declarat pregătit să poarte discuţii cu Hollande în marja ceremoniilor din Franţa (imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vor avea loc întâlniri? Din ceea ce am înţeles, preşedintele francez ar dori să avem o astfel de întâlnire în privat şi să discutăm probleme legate de relaţiile bilaterale, de agenda internaţională", a declarat Putin, răspunzând unei întrebări pentru AFP.

"Eu sunt, bineînţeles, deschis la orice fel de discuţii. Dacă agenda preşedintelui francez îi permite, îl voi întâlni cu plăcere, pentru a vorbi probleme care prezintă un interes reciproc", a continuat preşedintele rus, care s-a exprimat în cadrul unei întâlniri cu agenţiile internaţionale de presă în marja Forumului Economic de la Sankt Petersburg.

Prezenţa lui Putin la ceremoniile dedicate debarcării aliaţilor în Normandia (vestul Franţei), la 6 iunie, a fost confirmată la începutul lui mai, Parisul anunţând că îşi menţine invitaţia, în pofida escaladării tensiunii între ruşi şi occidentali.

Casa Albă a anunţat că nu intenţionează să programeze vreo întâlnire între preşedintele american Barack Obama şi Vladimir Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici