Rachete lansate din Fâşia Gaza spre Israel, la câteva ore după un amplu miting palestinian | VIDEO

Militanţi din Fâşia Gaza au lansat duminică dimineaţă cinci rachete spre teritoriul israelian, la doar câteva ore după ce patru palestinieni au fost împuşcaţi mortal de militarii israelieni în cursul unui miting de aniversare a protestelor săptămânale de la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel.

2314 afișări
Imaginea articolului Rachete lansate din Fâşia Gaza spre Israel, la câteva ore după un amplu miting palestinian | VIDEO

Rachete lansate din Fâşia Gaza spre Israel, la câteva ore după un amplu miting palestinian | VIDEO

Zeci de mii de palestinieni au participat sâmbătă la prima aniversare a protestelor de la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul, organizate de mişcarea islamistă Hamas pentru a încuraja revenirea refugiaţilor palestinieni pe teritoriul israelian. Forţele israeliene au folosit gaze lacrimogene şi au deschis focul pentru a dispersa mulţimea care se apropia de gardul de la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza. Patru manifestanţi au fost ucişi, iar alţi peste 60 au fost răniţi în cursul incidentelor violente de sâmbătă.

Un militar israelian şi aproape 200 de protestatari palestinieni au murit în ultimul an în cursul confruntărilor de la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel.

Violenţele din ultimele zile riscă să submineze eforturile mediatorilor egipteni de a stabiliza situaţia în zonă.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care încearcă să obţină un al patrulea mandat consecutiv în fruntea Guvernului de la Ierusalim la alegerile legislative din 9 aprilie, este criticat de contracandidaţii săi în legătură cu politicile sale în privinţa regiunii palestiniene Fâşia Gaza. Netanyahu a fost forţat uneori să se bazeze pe mişcarea islamistă Hamas pentru menţine calmul la frontiera sudică a Israelului, atrăgând astfel critici din partea opoziţiei de la Ierusalim.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici