Rachete trase din Irak spre o bază militară americană din Siria

Cel puţin cinci rachete au fost lansate duminică din oraşul irakian Zummar spre o bază militară americană din nord-estul Siriei, au declarat pentru Reuters două surse de securitate irakiene şi un oficial american.

1488 afișări
Imaginea articolului Rachete trase din Irak spre o bază militară americană din Siria

Rachete trase din Irak spre o bază militară americană din Siria

Atacul împotriva forţelor americane este primul de la începutul lunii februarie, când grupările susţinute de Iran în Irak şi-au încetat atacurile împotriva trupelor americane. Acesta are loc la o zi după ce premierul irakian Mohammed Shia al-Sudani s-a întors dintr-o vizită în Statele Unite, unde s-a întâlnit cu preşedintele Joe Biden la Casa Albă.

O postare pe un grup Telegram afiliat la Kataib Hezbollah a anunţat că facţiunile armate din Irak au decis să reia atacurile după o pauză de aproape trei luni, după ce au văzut puţine progrese în ceea ce priveşte discuţiile pentru a pune capăt coaliţiei militare conduse de SUA în această ţară.

Un oficial american, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a declarat că cel puţin cinci rachete au fost trase din Irak spre trupele de la o bază a coaliţiei din Rumalyn, Siria, dar că niciun membru al personalului american nu a fost rănit.

Oficialul s-a referit la acesta ca la un „atac cu rachete eşuat”, dar nu a fost clar dacă rachetele nu au reuşit să atingă baza sau au fost distruse înainte de a ajunge la ea. De asemenea, nu a fost clar dacă baza a fost ţinta în sine.

După aceea, a precizat oficialul, un avion al coaliţiei conduse de SUA în Irak şi Siria a efectuat un atac împotriva lansatorului.

Două surse de securitate şi un ofiţer superior al armatei irakiene au declarat că un camion de mici dimensiuni cu un lansator de rachete fixat în spate fusese parcat în Zummar, un oraş de la graniţa cu Siria. Un ofiţer al armatei a declarat că camionul distrus a fost confiscat pentru investigaţii suplimentare, iar ancheta iniţială a arătat că a fost distrus de un atac aerian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici