Rahm Emanuel, reales primar al oraşului Chicago

Primarul din Chicago Rahm Emanuel a fost reales marţi, obţinând victoria în faţa lui Jesus "Chuy" Garcia, în al doilea tur de scrutin, pentru conducerea unui oraş ameninţat de o criză financiară şi dur afectat de infracţiuni violente, relatează Reuters în pagina electronică.

129 afișări
Imaginea articolului Rahm Emanuel, reales primar al oraşului Chicago

Rahm Emanuel, reales primar să rezolve problemele oraşului Chicago (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Emanuel, în vârstă de 55 de ani, care a cheltuit milioane de dolari pentru spoturi electorale televizate şi de radio în vederea obţinerii unui nou mandat, conducea cu un scor de 56%, potrivit rezultatelor parţiale, reflectând 86% din voturi în circumscripţii, anunţate de către autoritatea electorală a oraşului. Prezenţa la urne a fost de 44%.

În urma unei campanii de şase săptămâni, bătălia între democraţii Emanuel şi Garcia a devenit un adevărat simbol al disensiunilor dintre moderaţi şi aripa progresistă, mai slab finanţată.

Fost consilier al preşedinţilor Bill Clinton şi Barack Obama, Emanuel a obţinut cel mai bun scor dintre cei cinci candidaţi din turul întâi, în ianuarie, dar nu jumătate din voturile exprimate ca să obţină victoria. Garcia, în vârstă de 58 de ani, un comisar din ţinutul Cook, fost senator la nivelul statului Illinois şi consilier municipal al Chicago, s-a clasat al doilea.

Garcia a anunţat că l-a sunat pe Emanuel şi şi-a recunoscut înfrângerea.

Emanuel, care a fost criticat pentru închiderea a 50 de şcoli publice, infracţiunile violente din oraş şi o atitudine arogantă, a depus eforturi să se reabiliteze în ochii alegătorilor. El a recunoscut într-un clip electoral că poate fi "necioplit", dar a afirmat că luptă pentru Chicago.

El l-a atacat pe Garcia afirmând că nu are idei pentru a face faţă problemelor fiscale cu care se confruntă oraşul, al cărui deficit bugetar urmează să atingă 1,2 miliarde de dolari până anul viitor, din cauza plăţii pensiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici