Raid violent la o universitate din Lima

Zeci de poliţişti au făcut sâmbătă un raid la o universitate din Lima, dărâmând porţi cu un vehicul blindat, lansând gaze lacrimogene şi reţinând peste 200 de persoane care veniseră în capitala peruană pentru a participa la protestele antiguvernamentale.

555 afișări
Imaginea articolului Raid violent la o universitate din Lima

FOTO Twitter

Imaginile arată zeci de persoane care zac cu faţa la pământ la Universitatea San Marcos după raidul surpriză al poliţiei. Studenţii au declarat că au fost împinşi, loviţi cu picioarele şi cu bastoanele în timp ce erau scoşi cu forţa din cămine.

Raidul poliţiei la Universitatea San Marcos - cea mai veche - este cel mai recent dintr-o serie de afronturi care au dus la creşterea apelurilor pentru ca preşedintele Dina Boluarte să demisioneze după şase săptămâni de tulburări care au făcut 60 de victime, cel puţin 580 de răniţi şi peste 500 de arestări, relatează The Guardian.

Studenţii care locuiesc în cămine au declarat că au fost forţaţi în mod violent să iasă din camere de către poliţişti înarmaţi care au spart uşile şi au folosit îmbrânceli şi lovituri de picior pentru a-i scoate de acolo.

Esteban Godofredo, un student la ştiinţe politice în vârstă de 20 de ani, a primit îngrijiri medicale pentru rănile suferite la picior. "M-a lovit cu bastonul, m-a aruncat la pământ şi a început să mă lovească cu picioarele", a declarat Godofredo în timp ce stătea pe iarbă în faţa reşedinţei, cu piciorul drept vânăt şi bandajat.

Pe fondul demonstraţiilor şi a blocajelor rutiere care paralizează o mare parte a ţării, autorităţile peruane au ordonat sâmbătă închiderea "până la noi ordine" a cetăţii Machu Picchu şi a traseului incaş care duce la situl arheologic aflat în patrimoniul mondial - cea mai mare atracţie turistică din Peru, care aduce peste un milion de vizitatori pe an.

Sâmbătă, echipele de salvare au evacuat peste 400 de turişti blocaţi în acest loc emblematic, a anunţat ministerul peruan al turismului.

Demonstraţiile au început la începutul lunii decembrie în sprijinul fostului preşedinte destituit Pedro Castillo, dar au evoluat într-o proporţie covârşitoare pentru a cere demisia lui Boluarte, închiderea Congresului şi noi alegeri.

Boluarte a fost vicepreşedintele lui Castillo şi l-a înlocuit după ce acesta a încercat să închidă Congresul şi să guverneze prin decret la 7 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici