Rajoy: UE trebuie să întărească dialogul cu Rusia, "un jucător fundamental" pe scena internaţională

Uniunea Europeană trebuie să întărească dialogul cu Rusia, "cel mai extins" vecin al Uniunii şi "un jucător fundamental pe scena internaţională", a declarat, luni, premierul spaniol, Mariano Rajoy, după întrevederea cu preşedintele Klaus Iohannis.

176 afișări
Imaginea articolului Rajoy: UE trebuie să întărească dialogul cu Rusia, "un jucător fundamental" pe scena internaţională

Rajoy: UE trebuie să întărească dialogul cu Rusia, "un jucător fundamental" pe scena internaţională (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul spaniol, Mariano Rajoy, a declarat că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre situaţia din Ucraina, dat fiind faptul că este la graniţa Uniunii Europene.

"Facem un apel la toate părţile pentru a respecta încetarea focului şi pentru a îndeplini acele acorduri, acele angajamente politice", a spus Rajoy, la conferinţa comună de presă.

Pe de altă parte, Mariano Rajoy a susţinut că UE trebuie să întărească dialogul cu Rusia.

"În acelaşi timp, trebuie să întărim dialogul cu Rusia, care este vecinul nostru cel mai extins şi un jucător fundamental pe scena internaţională", a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici