Rapoartele de „sabotaj” de la Briansk sunt o provocare, afirmă Ucraina

Rapoartele privind un atac al sabotorilor ucraineni în regiunea rusă Briansk sunt o „provocare deliberată”, a declarat Mykhailo Podolyak, consilier superior al lui Volodimir Zelenski.

434 afișări
Imaginea articolului Rapoartele de „sabotaj” de la Briansk sunt o provocare, afirmă Ucraina

Rapoartele de „sabotaj” de la Briansk sunt o provocare, afirmă Ucraina

Mykhailo Podolyak a scris pe Twitter joi după-amiază că Federaţia Rusă „vrea să îşi sperie poporul pentru a justifica atacul asupra unei alte ţări”.

Alte rapoarte oferă dovezi suplimentare care contrazic relatările venite din Rusia - şi dau mai multă credibilitate sugestiilor că fac parte dintr-un atac sub pavilion fals.

Anton Barbashin, directorul editorial al jurnalului online Riddle Russia, se numără printre cei care pun la îndoială rapoartele mass-media ruseşti despre Briansk, relatează Sky News.

El citează o ştire relatată în presa rusă în ultimele zile, despre care sugerează că a prezis efectiv o incursiune ucraineană în regiune.

Descriind incidentul ca fiind o „evoluţie foarte suspectă”, el sugerează că indică faptul că Vladimir Putin ar putea să-l folosească ca justificare pentru o formă de escaladare a războiului.

Corespondentul publicaţiei The Economist se face ecoul acestor temeri, afirmând că înregistrarea video în care se pretinde că sunt prezente forţele ucrainene de la faţa locului „pare un pic falsă”.

Institutul pentru Studiul Războiului a avertizat că Moscova îşi sporeşte promovarea operaţiunilor de informare cu steaguri false pentru a distrage atenţia de la lipsa de succes pe teren, potrivit Sky News.

ISR, care are sediul în SUA, a declarat că o escaladare a rapoartelor înşelătoare din partea Rusiei ar putea fi, de asemenea, o încercare de a încetini furnizarea de tancuri către Ucraina din partea Occidentului.

Naţiunile occidentale au promis sprijin în materie de armament pentru Kiev, care plănuieşte o contraofensivă împotriva intensificării atacurilor ruseşti.

La începutul acestei săptămâni, Rusia a acuzat SUA că plănuieşte să efectueze o provocare în Ucraina folosind substanţe chimice toxice.

ISR a declarat că o creştere a incidentelor sub steag fals din partea Moscovei şi „ameninţările nucleare obosite” ale lui Vladimir Putin sugerează că oficialii ruşi încearcă să distragă atenţia de la lipsa lor de câştiguri pe câmpul de luptă şi să încetinească furnizarea de arme în Ucraina din partea naţiunilor occidentale.

Raportul a avertizat că ministerul rus al apărării şi înalţii oficiali de la Moscova ar putea intensifica şi mai mult promovările de tip „steag fals”, pe măsură ce contraofensiva ucraineană se intensifică.

O serie de rapoarte conform cărora un grup de recunoaştere ucrainean a intrat joi în regiunea Briansk, chiar peste graniţa de nord a Rusiei, a apărut ca parte a ceea ce pare a fi un atac surpriză, a relatat Sky News, citând TASS.

Agenţia rusă de ştiri TASS spune că agenţiile de aplicare a legii raportează o confruntare cu ucrainenii şi afirmă că există morţi şi răniţi printre locuitorii din zona Briansk.

Agenţiile de presă ruseşti relatează că grupul ucrainean, format din aproximativ 50 de membri, a capturat locuitori din satul Sushany, fiind auzite explozii şi focuri de armă.

Agenţia de ştiri RIA afirmă că ostatici sunt, de asemenea, reţinuţi în satul Lyubechan.

O substaţie electrică şi o benzinărie au fost aruncate în aer în Sushany, potrivit Baza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici