Raport SUA: Ascensiunea organizaţiilor teroriste afectează grav libertăţile religioase

Ascensiunea reţelei teroriste Stat Islamic şi a altor grupuri extremiste afectează grav libertăţile religioase în Orientul Mijlociu, în alte regiuni din Asia şi din Africa, în contextul în care guvernele locale nu au voinţa sau capacităţile de a interveni, arată un raport al Departamentului de Stat.

439 afișări
Imaginea articolului Raport SUA: Ascensiunea organizaţiilor teroriste afectează grav libertăţile religioase

Raport SUA: Ascensiunea organizaţiilor teroriste afectează grav libertăţile religioase (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În Orientul Mijlociu, în alte zone din Asia şi în Africa subsahariană, numeroase entităţi nonstatale, inclusiv organizaţii teroriste, au obiectivul distrugerii diversităţii religioase. În aceste regiuni, intoleranţa şi ostilitatea de natură religioasă, combinate frecvent cu probleme politice, economice şi etnice, conduc la violenţe. Guvernele privesc de la distanţă, neavând voinţa sau capacităţile de a interveni în cazul crimelor sau mutării maselor de oameni", precizează raportul Departamentului de Stat pe anul 2014 privind "Libertatea religioasă".

"Reţeaua teroristă Stat Islamic încearcă să elimine membrii oricărui grup care se abate de la interpretarea sa violentă şi distructivă a doctrinei islamice", subliniază raportul.

"Unul dintre cele mai importante lucruri din perioada noastră este apariţia actorilor nonetatişti, care au devenit principalii agresori la adresa particilor şi toleranţei religioase. Este vorba în principal de ascensiunea unor grupuri precum reţeaua teroristă Stat Islamic, Al-Qaida, Al-Shabaab, Boko Haram", a declarat John Kerry, secretarul de Stat american, în prezentarea raportului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici