Raportul privind tortura practicată de CIA va fi publicat de o editură din New York

Raportul Senatului american privind tortura practicată de CIA va fi publicat de o editură din New York, Melville House, şi va fi disponibil în librării din 30 decembrie, la preţul de 16,95 de dolari, a anunţat joi editorul.

109 afișări
Imaginea articolului Raportul privind tortura practicată de CIA va fi publicat de o editură din New York

Raportul privind tortura practicată de CIA va fi publicat de o editură din New York (Imagine: Shutterstock)

Raportul făcut public marţi este, "probabil, documentul guvernamental cel mai important al generaţiei noastre şi chiar cel mai semnificativ din istoria democraţiei noastre", afirmă într-un comunicat Dennis Johnson, cofondatorul editurii din Brooklyn.

"Este de datoria noastră să oferim acest raport unui public cât mai mare posibil", adaugă editorul.

Raportul Senatului descrie metodele de interogare violente şi ineficiente utilizate de CIA după atentatele din 11 septembrie 2001.

Cartea de 480 de pagini, care va avea iniţial un tiraj de 50.000 de exemplare, va fi disponibilă atât în versiune PDF, cât şi în format electronic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici