Rata inflaţiei ar putea atinge temporar nivelul de 4% în Germania

  • Rata inflaţiei ar putea atinge temporar nivelul de 4% în Germania, admite Banca centrală
  • Bundesbank: "În următoarele luni, preţurile de consum vor continua să crească"
  • "Rata inflaţiei ar putea atinge nivelul de 4%", estimează Bundesbank
1164 afișări
Imaginea articolului Rata inflaţiei ar putea atinge temporar nivelul de 4% în Germania

Rata inflaţiei ar putea atinge temporar nivelul de 4% în Germania

Rata inflaţiei ar putea atinge nivelul de 4% în Germania, spre sfârşitul anului 2021, admite Banca centrală germană (Bundesbank), într-un raport publicat vineri, pe fondul preocupărilor privind majorarea preţurilor de consum.

"În aprilie, rata inflaţiei a crescut uşor, atingând nivelul de 2,1% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, după o rată de 2,0% în martie. S-au majorat în special tarifele la energie şi la alimente", constată Bundesbank, într-un raport postat pe site-ul propriu, vizualizat de MEDIAFAX.

"În următoarele luni, preţurile de consum vor continua să crească", mai ales în contextul stabilizării tarifelor după renunţarea la reducerea temporară a TVA-ului. "Spre sfârşitul acestui an se vor intensifica efectele speciale de pe pieţe şi se vor înnoi impulsurile asupra preţurilor. De aceea, rata inflaţiei ar putea atinge nivelul de 4%", estimează Bundesbank.

În contextul crizei pandemiei, rata inflaţiei a fost în ultimul trimestru din 2020 de minus 0,6% în Germania, dar a ajuns în primul trimestru din 2021 la 1,7%.

Programele de asistenţă economică şi socială de mii de miliarde de dolari sau euro aprobate de Statele Unite şi de Uniunea Europeană au generat preocupări privind riscul creşterii ratei inflaţiei.

Banca Centrală Europeană (BCE) consideră că o rată a inflaţiei de 2% pe an este normală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici