Rata infracţionalităţii şi numărul crimelor au scăzut la New York în 2014

Rata infracţionalităţii la New York a scăzut cu 4,6% în 2014, iar numărul crimelor a atins cel mai mic nivel din 1993 şi până în prezent, şi-a exprimat satisfacţia luni primarul Bill de Blasio, ale cărui relaţii cu poliţia se află la cel mai slab nivel.

123 afișări
Imaginea articolului Rata infracţionalităţii şi numărul crimelor au scăzut la New York în 2014

Rata infracţionalităţii şi numărul crimelor au scăzut la New York în 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul furturilor comise în megalopolis a scăzut cu 2.600 în 2014, la metrou au fost comise cu 15% mai puţine infracţiuni, iar la poliţie au fost depuse cu 11% mai puţine plângeri decât în 2013, a precizat de Blasio care se află, în prezent, într-o relaţie dificilă cu poliţia newyorkeză.

Rata infracţionalităţii din oraş scade de zeci de ani, iar şeful poliţiei newyorkeze, prezent la această conferinţă de presă susţinută luni, a declarat că acest indicator este acum printre cele mai mici din Statele Unite.

"Pentru cei care trăiesc în oraş de mai mult timp, aceste cifre ar fi fost de neimaginat în urmă cu câţiva ani", a subliniat de Blasio, precizând a scăzut atât că numărul percheziţiilor corporale, cât şi al arestărilor pentru deţinere de canabis.

Şeful poliţiei neyworkeze Bill Bratton a declarat că au fost înregistrate aproximativ şase infracţiuni pe zi la metrou în 2014, ceea ce reprezintă un risc de agresiune de unu la un milion.

De Blasio este vizat de mai multe săptămâni de numeroase critici, formulate de poliţişti newyorkezi. Democratul de stânga a fost acuzat atât că a încurajat manifestaţii uriaşe contra violenţelor comise de către poliţişti - organizate după ce aceştia au ucis mai mulţi afroamericani neînarmaţi - cât şi de faptul că nu i-a susţinut suficient pe funcţionari.

Tensiunea a atins apogeul după asasinarea a doi poliţişti în plină zi, în Brooklyn, pe 20 decembrie. La funeraliile unuia dintre funcţionari, la care au asistat peste 20.000 de poliţişti, sute de agenţi i-au întors spatele primarului, în semn de protest, în momentul în care acesta a susţinut un discurs.

Câteva zeci de poliţişti l-au sfidat din nou pe primar, întorcându-i spatele, la funeraliile celui de-al doilea poliţist.

Atât primarul cât şi şeful poliţiei newyorkeze au denunţat luni această atitudine, pe care au catalogat-o "nerespectuoasă" faţă de familiile celor doi poliţişti.

"Nu înţeleg cum poate să fie făcut un asemenea gest într-un context ca acesta. Ei (poliţiştii) au fost nerespectuoşi faţă de oamenii din oraş care, în realitate, onorează activitatea poliţiei newyorkeze", a declarat Bill de Blasio.

Bill Bratton a spus că doar o mână de oameni s-a "acoperit de ridicol" livrându-se unei asemenea "acţiuni sindicale".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici