RĂZBOIUL DIN SIRIA: Explozii în Latakia, soldate cu cel puţin 23 de morţi şi 40 de răniţi

Cel puţin 23 de persoane au fost ucise şi alte 40 rănite, în două explozii produse marţi în oraşul sirian Latakia, acesta fiind unul dintre cele mai sângeroase atacuri asupra fiefului preşedintelui Bashar al-Assad, relatează Reuters în pagina electronică.

968 afișări
Imaginea articolului RĂZBOIUL DIN SIRIA: Explozii în Latakia, soldate cu cel puţin 23 de morţi şi 40 de răniţi

RĂZBOIUL DIN SIRIA: Explozii în Latakia, soldate cu cel puţin 23 de morţi şi 40 de răniţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Exploziile au vizat două zone diferite ale oraşului, una fiind provocată de un tir de rachete, iar cealaltă de o rachetă sau un dispozitiv exploziv amplasat în teren, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Multe dintre persoanele rănite se află în stare gravă, astfel că numărul deceselor ar urma să crească, a adăugat ONG-ul, care monitorizează conflictul sirian, cu ajutorul a numeroase surse din teren.

Autorităţile siriene au condamnat atacurile "teroriste" asupra oraşului, potrivit televiziunii publice, care nu a oferit alte detalii.

Insurgenţii care luptă împotriva forţelor guvernamentale au atacat în mod regulat în ultimele luni Latakia, capitala fiefului lui Assad din vestul Siriei, de obicei cu rachete. Un atac cu maşină-capcană comis în oraş în septembrie s-a soldat cu moartea a zece persoane.

Grupările rebele sunt prezente în regiunea rurală din nordul provinciei Latakia, dar oraşul cu acelaşi nume este controlat ferm de forţele guvernamentale.

Provincia Latakia găzduieşte de asemenea o bază aeriană pe care Rusia o foloseşte pentru a efectua atacuri aeriene împotriva insurgenţilor, în special în vestul şi nord-vestul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici