Războiul dronelor din Ucraina şi Rusia. Mai multe aeronave fără pilot s-au prăbuşit

4290 afișări
Imaginea articolului Războiul dronelor din Ucraina şi Rusia. Mai multe aeronave fără pilot s-au prăbuşit

Wikipedia Commons - FOTO

Ziua de 27 februarie a început cu un atac al dronelor iraniene. Cele mai multe dintre ele au fost doborâte - 11 din 14. Din păcate, au fost şi lovituri.

Trei angajaţi ai Serviciului de Stat de Urgenţă din Hmelnytskyi au fost răniţi şi doi dintre ei au murit. 

"De aceea avem nevoie de o componentă de apărare aeriană - avioane moderne de luptă, astfel încât întregul teritoriu al statului nostru să poată fi protejat de teroarea rusă. Apărarea aeriană este completă atunci când este asigurată, în special, de aviaţie. Aviaţia modernă.

Piloţii noştri, împreună cu luptătorii noştri,  împreună cu toţi militarii şi specialiştii Forţelor noastre Aeriene, fac deja o treabă grozavă. Dar vom putea proteja pe deplin cerul când va fi eliminat tabuul aviaţiei în relaţiile cu partenerii noştri.

Slavă tuturor celor care luptă acum pentru Ucraina! Mulţumesc tuturor celor care ajută! 
Amintire strălucitoare tuturor celor ale căror vieţi au fost luate de teroarea rusă!
Glorie Ucrainei!",
a declarat preşedintele Volodîmîr Zelenski în discurs. 

 

Un guvernator ucrainean raportează că două drone ruseşti au fost distruse. 

 Peste regiunea Dnipropetrovsk, luptători ai comandamentului aerian de „Est” au doborât două drone ale ocupanţilor! Slavă forţelor de apărare aeriană!, a spus el. 

O dronă de recunoaştere a Forţelor Armate ale Ucrainei a căzut în centrul Belgorodului, iar deodată, guvernatorul Gladkov a anunţat descoperirea epavelor a încă trei drone ruseşti. 

O dronă de recunoaştere lansată de militanţii Forţelor Armate ale Ucrainei a lovit peretele unei clădiri rezidenţiale din centrul oraşului Belgorod, a ricoşat şi a căzut în curtea de pe strada Sadovaya. Din fericire, nimeni  nu a fost rănit, dar patru maşini au fost avariate în urma accidentului cu drone.

Guvernatorul  a spus că epava a trei UAV-uri au fost găsite deodată la Belgorod, iar serviciile speciale analizează deja situaţia. Gladkov a confirmat că nu au fost victime, dar au fost pagube: ferestrele au fost sparte undeva şi faţadele clădirilor au fost tăiate.

Guvernatorul Gladkov: „Fragmente din trei vehicule aeriene fără pilot au fost găsite în Belgorod în acelaşi timp. Nu au fost victime, dar sunt unele pagube: geamurile au fost sparte undeva, maşinile au fost uşor avariate undeva. Serviciile speciale analizează deja situaţia”.

Publicaţia Sota scrie că una dintre drone a căzut pe strada Sadovaya, care se află la nord de centrul oraşului, aproape în drum spre aeroport. Canalele de Telegram ale oraşului spun că o altă dronă s-a prăbuşit pe strada Shumilov - aceasta este periferia de sud a oraşului.

O altă dronă s-a prăbuşit în Federaţia Rusă. 

Căderea unei „aeronave neidentificate” a fost înregistrată pe teritoriul Adygea , nu au existat victime sau răniţi, a spus şeful republicii Kumpilov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici