Răzbunare "josnică" a Moscovei. Pană de curent în estul Ucrainei, Zelenski dă vină pe "teroriştii ruşi"

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică că Rusia este responsabilă pentru întreruperile radicale de electricitate din estul Ucrainei, acuzând Moscova că a intenţionat să lovească în mod deliberat infrastructura civilă.

596 afișări
Imaginea articolului Răzbunare "josnică" a Moscovei. Pană de curent în estul Ucrainei, Zelenski dă vină pe "teroriştii ruşi"

"O pană de curent totală în regiunile Harkov şi Doneţk, una parţială în regiunile Zaporojie, Dnipropetrovsk şi Sumy", a declarat Zelenski pe Twitter, dând vina pe "teroriştii ruşi".

"Nu există instalaţii militare", a adăugat el. "Scopul este de a împiedica oamenii la acces la lumină şi căldură".

În urma unei lovituri asupra unei instalaţii de infrastructură din Harkov, "curentul a fost întrerupt în multe zone ale oraşului. Din acelaşi motiv, nu există apă în aceleaşi zone - pompele nu funcţionează", a declarat primarul Ihor Terekhov prin intermediul Telegram.

Primarul din Harkov a continuat să descrie acţiunea ca fiind "o răzbunare josnică şi cinică a agresorului rus pentru succesele armatei noastre pe front, în special în regiunea Harkov".

"Unele oraşe şi comunităţi au rămas fără energie electrică. Ruşii au lovit infrastructura energetică. Ei nu se pot împăca cu înfrângerile de pe câmpul de luptă", a scris guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Valentyn Reznichenko, pe Telegram.

"Ne vom descurca. Toate serviciile sunt în funcţiune. Vom restabili totul cât mai repede posibil", a adăugat oficialul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici