Reacţia Kremlinului după ce Navalny a ajuns în comă la spital, suspect de otrăvire. Înregistrare cu opozantul lui Putin ţipând de durere în avion

  • Kremlinul a declarat joi că medicii fac tot ce pot pentru a îl ajuta pe politicianul de opoziţie Alexei Navalny, care se află într-o stare gravă în spital.
  • Kremlinul prin purtătorul de cuvânt i-a urat o recuperare rapidă.
13026 afișări
Imaginea articolului Reacţia Kremlinului după ce Navalny a ajuns în comă la spital, suspect de otrăvire. Înregistrare cu opozantul lui Putin ţipând de durere în avion

Reacţia Kremlinului după ce Navalny a ajuns în comă la spital, suspect de otrăvire. Înregistrare cu opozantul lui Putin ţipând de durere în avion

UPDATE 

Sotia lui Navalny a primit  acces să îl vadă, potrivit spitalului din Omsk, unde este tratat. Echipa sa vrea să îl  transfere la un spital de toxicologie din Europa, astfel încât să poată afla cu ce a fost otrăvit.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat că orice otrăvire va trebui confirmată prin teste de laborator. El a spus că autorităţile sunt gata să ia în considerare orice cerere pentru ca Navalny să fie tratat în străinătate, în cazul în care acesta va fi făcută.

Între timp imagini cu puternic impact emoţional au început să circule pe Twitter şi Telegram.

Un corespondent rus de la Radio Europa Liberă a distribuit o filmare atribuită unui martor aflat la bordul avionului în care se afla Navalny. În filmare se aud ţipetele de durere ale acestuia.

O altă filmare surprinde momentul în care Navalny este scos inconştient din avion şi dus pe targă la spital

O altă fotografie îl arată pe Navalny la o masă în aeroport în timp ce bea cei, singurul lucru pe care l-ar fi consumat în această dimineaţă potrivit purtătoarei lui de cuvânt.

Un corespondent la Moscova al publicaţiei The Times, Tom Parfitt, a trecut în revistă cazurile cunoscute de otrăvire în care e suspectat Kremlinul: Navalny, 2019, Skripal, 2018, Verzilov, 2018, Kara-Murza, 2015, 2017, Litvinenko, 2006, Politkovskaya, 2004, Yushchenko, 2004, Shchekochikhin, 2003

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici