Rebelii libieni au preluat controlul asupra oraşului strategic Ajdabiya - VIDEO

Oraşul strategic Ajdabiya, din estul Libiei, a fost cucerit sâmbătă de rebeli, potrivit jurnaliştilor AFP prezenţi în zonă. Obiectivele de apărare ale forţelor loiale colonelului Muammar Kadhafi de la intrarea estică a oraşului, vizată vineri de bombardamente aeriene, erau părăsite. În zonă nu se mai aflau decât tancuri calcinate.

26 afișări
Imaginea articolului Rebelii libieni au preluat controlul asupra oraşului strategic Ajdabiya - VIDEO

Rebelii libieni au preluat controlul asupra oraşului strategic Ajdabiya (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bombardamente aeriene au vizat vineri după-amiază obiectivele forţelor loialiste în acest oraş de coastă, unde s-au repliat soldaţii pro-Kadhafi.

Profitând de acest sprijin, rebelii au reluat ofensiva şi au pătruns în localitatea strategică situată la 160 de kilometri sud de Benghazi, fieful opoziţiei.

Forţele pro-Kadhafi au preluat controlul asupra oraşului Ajdabiya săptămâna trecută, în cursul ofensivei împotriva rebeliunii care controlează estul ţării de o lună, înainte de a ataca Benghazi. Însă intervenţia militară a coaliţiei internaţionale, lansată la 19 martie, a frânat avansul acestora.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici