Rebelii sirieni promit pedepsirea severă a abuzurilor, după imaginile video care prezintă un act de eviscerare

Comandamentul rebel sirian a promis miercuri să "pedepsească sever" orice persoană care se dovedeşte vinovată de abuzuri, după difuzarea unei înregistrări video care arată un insurgent ce eviscerează un soldat al regimului şi pare să muşte din organele acestuia.

347 afișări
Imaginea articolului Rebelii sirieni promit pedepsirea severă a abuzurilor, după imaginile video care prezintă un act de eviscerare

Rebelii sirieni promit pedepsirea severă a abuzurilor, după imaginile video care prezintă un act de eviscerare

"Orice act contrar valorilor pentru care poporul sirian îşi varsă sângele (...) nu va trece sub tăcere, iar vinovatul va fi pedepsit sever chiar dacă este vorba despre un membru (al rebeliunii)", a afirmat într-un comunicat comandantul statului major rebel.

Această reacţie intervine după postarea online a unei înregistrări video în care apare un bărbat ce pare să "muşte din inima unui militar".

Imaginile, care au apărut recent pe YouTube, fără ca autenticitatea acestora să poată să fie confirmată, arată un bărbat identificat ca fiind un lider rebel, Abu Sakkar, tăind inima şi ficatul cadavrului unui militar în uniformă. El proferează insulte la adresa alawiţilor şi duce inima la gură, moment în care înregistrarea video se întrerupe.

"Jurăm în faţa lui Allah că vă vom mânca inimile şi ficaţii, soldaţi ai câinelui de Bashar", spune el. "Voi, eroi de la Baba Amr, masacraţi-i pe alawiţi şi scoateţi-le inimile şi mâncaţi-le", continuă el.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad este alawit, o ramură a şiismului. Trupele sale au distrus complet cartierul Baba Amr din Homs, unul dintre fiefurile rebelilor, în centrul Siriei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici