Recep Erdogan evocă o amânare a deciziei de eliminare a vizelor pentru cetăţenii turci

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat marţi că cetăţenii turci ar putea călători fără vize în Spaţiul Schengen începând din octombrie, părând să amâne termenul stabilit cu Uniunea Europeană, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

1249 afișări
Imaginea articolului Recep Erdogan evocă o amânare a deciziei de eliminare a vizelor pentru cetăţenii turci

Recep Erdogan evocă o amânare a deciziei de eliminare a vizelor pentru cetăţenii turci (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În privinţa vizelor, promisiunea europenilor este pentru luna octombrie. Sper că vor respecta cuvântul dat", a spus Erdogan la Ankara.

Până acum, liderul Turciei afirma că eliminarea vizelor Schengen pentru cetăţenii turci ar urma să se aplice din luna iunie.

Turcia şi Uniunea Europeană au semnat un acord privind limitarea imigraţiei, cetăţenii turci urmând să beneficieze de călătorii fără vize în Spaţiul Schengen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici