Recompensă uriaşă: Un milion de dolari pentru informaţii despre un poliţist american căutat pentru trei crime

Primarul oraşului Los Angeles (California) a promis duminică o recompensă în valoare de un milion de dolari în schimbul oricărei informaţii ce va permite arestarea unui fost poliţist căutat de o săptămână pentru uciderea a trei persoane.

366 afișări
Imaginea articolului Recompensă uriaşă: Un milion de dolari pentru informaţii despre un poliţist american căutat pentru trei crime

Recompensă uriaşă: Un milion de dolari pentru informaţii despre un poliţist american căutat pentru trei crime

"Nu vom tolera ca un individ să pună în pericol securitatea şi liniştea vecinilor şi cartierelor noastre", a declarat primarul oraşului Los Angeles Antonio Villaraigosa, într-o conferinţă de presă.

"Nu vom tolera ca teroarea să domnească şi să fie furată liniştea locuitorilor Californiei de Sud. Nu putem tolera ca acest criminal să rămână liber", a adăugat el.

Primarul a declarat că oficiali locali, sindicalişti şi oameni de afaceri au strâns suma de un milion de dolari.

De o săptămână, peste 100 de poliţişti au început o adevărată vânătoare în regiune, în căutarea fostului poliţist Christopher Dorner, în vârstă de 33 de ani, implicat într-o răzbunare sângeroasă după ce a fost dat afară din Poliţia Los Angeles (LAPD) în 2008, pentru declaraţii false despre unul dintre superiorii săi.

Suspectul, descris de către poliţie ca un bărbat de culoare, înalt de 1,80 metri şi de aproximativ 120 de kilograme, a postat luni pe Internet un manifest în care ameninţă cu moartea toate persoanele pe care le consideră vinovate de concedierea sa din poliţie.

El ar fi început să pună în aplicare ameninţările cu execuţia duminică, omorând-o prin împuşcare pe Monica Quan şi pe partenerul ei. Aceasta era fiica lui Randy Quan, pe care Christopher Dorner îl consideră vinovat de concedierea sa.

Dorner mai este suspectat că a deschis focul asupra a doi ofiţeri, la Riverside (în estul Los Angeles), în noaptea de miercuri spre joi, omorându-l pe unul şi rănindu-l pe celălalt. El ar mai fi rănit alt poliţist, într-un incident separat.

În manifestul său, fostul poliţist atacă laolaltă lesbienele, asiaticii şi LAPD şi cere să fie reabilitat "fără negocieri".

Peste 40 de persoane vizate de acest manifest au fost plasate sub protecţie, iar ceremonia Premiilor Grammys, care a avut loc duminică la Los Angeles, a fost plasată sub un important dispozitiv de supraveghere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici