Recrutori ai grupării Statul Islamic arestaţi în Bosnia

Poliţia bosniacă sârbă a arestat miercuri mai multe persoane suspectate că încercau să efectueze recrutări pentru gruparea teroristă Statul Islamic (SI), relatează BBC News online.

221 afișări
Imaginea articolului Recrutori ai grupării Statul Islamic arestaţi în Bosnia

Recrutori ai grupării Statul Islamic arestaţi în Bosnia (Imagine: Hepta)

În cadrul operaţiunii, poliţia a confiscat, de asemenea, armament şi materiale de propagandă.

Acţiunea a avut loc după ce o persoană înarmată a atacat o secţie de poliţie strigând "Allah Akbar" (Alah e mare), săptămâna trecută, când a ucis un ofiţer de poliţie.

Bosnia-Herţegovia cuprinde două regiuni semiautonome, Republica Srpska şi Federaţia croato-musulmană, fiecare cu câte un preşedinte, guvern, parlament, poliţie şi alte instituţii proprii.

Operaţiunea a avut loc în mai multe oraşe, miercuri, a anunţat poliţia, fără să precizeze numărul suspecţilor arestaţi.

Unele dintre imobilele în care au avut loc descinderile aparţin unor persoane care luptă în Siria sau Irak pentru Statul Islamic.

Mii de străini provenind din zeci de ţări luptă pentru Statul Islamic, care a cucerit porţiuni vaste din teritoriile Siriei şi Irakului.

Autoritţile au ridicat nivelul alertei în zona oraşului Zvornik, în care a a fost comis atacul armat la secţia de poliţie săptămâna trecută.

Mii de musulmani bosnieci din Zvornik au fost ucişi sau expulzaţi de către forţele sârbe în timpul războiului din 1992-1995.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici