Referendum în Londra, mai activ ca la Bucureşti. IMAGINI cu oameni la coadă. Ambasador: Nu aveam de unde să ştim

Imagini apărute în mediul online arată aglomeraţie în această seară la una dintre secţiile deschise în Marea Britanie. Ambasadorul României în UK, Dan Mihalache, a declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost luate toate măsurile şi că se va face o analiză să vadă dacă e nevoie pe viitor de noi secţii.

8001 afișări
Imaginea articolului Referendum în Londra, mai activ ca la Bucureşti. IMAGINI cu oameni la coadă. Ambasador: Nu aveam de unde să ştim

Referendum în Londra, mai activ ca la Bucureşti. Ambasadorul Dan Mihalache, după IMAGINILE cu coadă la VOT: Nu aveam de unde să ştim dinainte

"Secţia respectivă era în Harrow. Am prezenţa la vot până la ora 19.00 pe fiecare secţie în parte. Mai există în Londra patru secţii, unde au fost 250 de oameni. Edinburg – 93, Glasgow – 114, Aberdeen – 37, Birmingham – 500, Bristol – 156. Ambasada a luat toate măsurile organizatorice şi logistice necesare pentru desfăşurarea votului pentru referendumul în Marea Britanie. Avem 19 secţii în UK distribuite teritorial şi dacă sigur dacă s-a întâmplat ca într-o secţie să existe o afluenţă mai mare de cetăţeni care doresc să îşi exercite dreptul la vot, asta e viaţa. Nu avem ce face. Vom face o analiză ulterior şi vom vedea dacă nu cumva trebuie să facem mai multe secţii în Harrow", a declarat Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie.

La o secţie din Londra au votat, potrivit datelor oficiale BEC, în prima zi de referendum, pentru ora 21.00, 2.340 de oameni.

Este de altfel secţia cu cei mai mulţi votanţi din Diaspora, în condiţiile în care participarea, în prima zi a referendumului a fost scăzută în străinătate, fiind înregistraţi la vot 45.797 de români.

În total, în Marea Britanie, au fost deschise 19 secţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici