Regele Suediei ar fi mers la cluburi de striptease şi ar fi avut contacte cu criminalitatea organizată. Cum se apără monarhul

Regele Carl XVI Gustaf al Suediei a dezminţit luni informaţiile din presa suedeză potrivit cărora ar fi mers la cluburi de striptease şi ar fi avut contacte cu criminalitatea organizată.

635 afișări
Imaginea articolului Regele Suediei ar fi mers la cluburi de striptease şi ar fi avut contacte cu criminalitatea organizată. Cum se apără monarhul

Regele Suediei ar fi mers la cluburi de striptease şi ar fi avut contacte cu criminalitatea organizată. Cum se apără monarhul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu, este imposibil să existe", a răspuns şeful statului suedez, întrebat despre existenţa unor fotografii pe care un fost mafiot, Mille Markovic, a afirmat recent că le deţine şi care l-ar prezenta pe rege în faţa a două femei dezbrăcate.

"În plus, este dificil de comentat ceva ce nu ai văzut şi nici altcineva nu a văzut", a subliniat Carl XVI Gustaf, într-un interviu excepţional acordat agenţiei de presă suedeze TT.

Dezminţirea monarhului suedez, aflat pe tron de 37 de ani, intervine după o lungă serie de probleme pentru familia regală, de la dezvăluiri privind trecutul nazist al tatălui reginei Silvia până la ruperea brutală a logodnei prinţesei Madeleine.

Însă regele însuşi şi reputaţia sa de petrecăreţ se află în centrul scandalurilor în ultimele luni.

Într-o carte publicată la sfârşitul lui 2010, "Den Motvilliga Monarken" (Monarh fără voie), Carl XVI Gustaf, în vârstă de 65 de ani, este acuzat că frecventează cluburi dubioase, petreceri decadente şi că are legături extramaritale, acuzaţii pe care până acum a refuzat să le comenteze.

Dar cu noul scandal declanşat de Mille Markovic, care a asigurat că un apropiat al regelui a încercat să-l împiedice să publice orice fotografie compromiţătoare a lui Carl XVI Gustaf, sondajele au arătat că majoritatea suedezilor ar fi de acord ca el să cedeze cât mai repede tronul fiicei sale mai mari Victoria.

Acest scenariu a fost respins de rege. "Este ca o tradiţie sau o cutumă, deci nu se va întâmpla aşa", a declarat el pentru TT.

"Este clar că acest lucru dăunează evident credibilităţii mele, credibilităţii monarhiei şi a Suediei. Regret cu adevărat. Dar este un lucru pe care vreau să îl corectez şi pentru care voi lucra de două ori mai mult", a adăugat el.

În cursul interviului, Carl XVI Gustaf pare de mai multe ori în defensivă.

"N-am idee, nu pot răspunde. N-am idee. Există în acest caz mii de persoane care merg acolo", a răspuns el, întrebat cum este posibil ca mai multe persoane să afirme că l-au văzut într-un club de striptease în Atlanta, în 1996.

El a fost întrebat şi dacă a mers în locuri în care fetele sunt dezbrăcate. "Nu, nu este posibil. Este de asemenea o chestiune de definiţie. Există câteva restaurante în care anumite chelneriţe sunt, ca să spun aşa, mai mult sau mai puţin îmbrăcate. Dar nu sunt dezbrăcate. Este evident, dar e o chestiune de definiţie", a spus regele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici