Regimul de la Phenian critică intenţia SUA şi a marilor puteri europene de aborda la ONU subiectul testelor cu rachetă efectuate de Coreea de Nord

Coreea de Nord avertizează că va depune eforturi suplimentare de apărare a suveranităţii sale dacă chestiunea testelor balistice efectuate de Phenian va fi discutată în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, la cererea Germaniei, Franţei şi Marii Britanii, a declarat un oficial nord-coreean.

432 afișări
Imaginea articolului Regimul de la Phenian critică intenţia SUA şi a marilor puteri europene de aborda la ONU subiectul testelor cu rachetă efectuate de Coreea de Nord

Regimul de la Phenian critică intenţia SUA şi marilor puteri europene de aborda la ONU subiectul testelor cu rachetă efectuate de Coreea de Nord

Kim Song, ambasadorul Coreei de Nord la ONU, a afirmat luni că SUA se află în spatele cererii ţărilor europene de discutare a subiectului testelor balistice nord-coreene în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Securitate, programată marţi.

"Ştim bine că Statele Unite se află în spatele acţiunilor impure ale Marii Britanii, Franţei şi Germaniei", a afirmat Kim, relatează agenţia Yonhap, citând Reuters. "Statele Unite şi adepţii săi ar trebui să ţină cont de faptul că dacă ridică problema măsurilor noastre de auto-apărare la şedinţa Consiliului de Securitate al ONU va spori şi mai mult dorinţa noastră de a ne apăra suveranitatea," a adăugat oficialul.

Cererea celor trei ţări europene vine după ce, săptămâna trecută, Coreea de Nord a testat o rachetă balistică lansată de pe un submarin.

Testul a avut loc cu puţin timp înainte de reluarea temporară a negocierilor între SUA şi Coreea de Nord pe tema denuclearizării. Însă oficialii de la Phenian au întrerupt negocierile, dând vina pe SUA pentru că nu a adus noi propuneri privind depăşirea impasului în relaţiile dintre cele două state.

De asemenea, regimul de la Phenian a ameninţat că va renunţa la un moratoriu autoimpus privind efectuare de teste cu arme atomice şi rachete intercontinentale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici