Regimul lui Kadhafi: Implicarea Al-Qaida în conflictul din Libia este dovedită

Regimul colonelului Muammar Kadhafi a anunţat duminică seara o "implicare dovedită" a Al-Qaida în conflictul din Libia, afirmând că un lider a acestei organizaţii se afla în drum spre oraşul rebel Misrata (vest), cu un grup de combatanţi.

94 afișări
Imaginea articolului Regimul lui Kadhafi: Implicarea Al-Qaida în conflictul din Libia este dovedită

Regimul lui Kadhafi: Implicarea Al-Qaida în conflictul din Libia este dovedită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Implicarea Al-Qaida în conflictul din Libia este dovedită în fiecare zi", a declarat purtătorul de cuvânt al regimului, Moussa Ibrahim, într-o conferinţă de presă.

"Credem că va fi foarte periculos ca aceşti oameni să se instaleze în această ţară, să-i controleze viitorul şi bogăţia imensă, la câţiva paşi de Europa", a subliniat el.

Ibrahim a afirmat că dispune de informaţii potrivit cărora Abdelhakim al-Hasadi, "un lider foarte cunoscut al Al-Qaida" a părăsit Benghazi, fieful insurecţiei, la aproximativ 1.000 de kilometri est de Tripoli, şi se îndreaptă către oraşul Misrata, la bordul unui vapor, alături de 25 de "combatanţi bine antrenaţi".

Potrivit purtătorului de cuvânt, al-Hasadi este "foarte cunoscut de către serviciile de infromaţii din întreaga lume".

"Chiar în acest moment se află în drum spre Misrata", la bordul unui vechi vapor egiptean, numit Al-Shahid Abdelwahab, pe care l-au reparat şi l-au umplut cu arme şi mijloace de comunicaţii moderne, a continuat el.

"Din nefericire, coaliţia este la curent cu acest lucru (...) şi este dispusă să lase membri Al-Qaida să treacă de la Benghazi la Misrata", a afirmat acesta.

Un alt islamist, Ismail Sallabi, membru al Grupului Islamic de Luptă Libian (GICL) şi Al-Qaida, potrivit acestuia, antrenează 200 de "fundamentalişti" în tabăra militară "7 aprilie", la Benghazi, cu ajutorul a aproximativ 20 de experţi trimişi de Qatar.

Ibrahim a mai declarat că Abdelmonem al-Madhuni, prezentat ca "membru Al-Qaida din anii 1980" a fost ucis recent, în luptă, alături de rebeli, în apropierea instalaţiei petroliere de la Brega, la vest de Benghazi

Abdelmonem al-Madhuni, cunoscut şi ca Mustapha al-Zawi, Orwa sau Ibn al-Ward, era căutat de Interpol şi Statele Unite, a precizat el.

La sfârşitul lui martie, comandantul militar al NATO a anunţat că organizaţia sa a detactat "semne" ale unei posibile prezenţe a unor militanţi din cadrul Al-Qaida în rândul rebelilor, care au dezminţit imediat o asemenea prezenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici