Regina Elisabeta a II-a a oferit Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie cea mai importantă distincţie civilă

  • Regina Elisabeta a II-a a acordat Serviciului Naţional de Sănătate Britanic ordinul Crucea lui George.
  • Premierul Boris Johnson a afirmat că decoraţia este un simbol al recunoştinţei naţiunii.
  • Distincţia Crucea lui George recompensează eroismul şi actele de curaj în circumstanţe de pericol extrem.
1101 afișări
Imaginea articolului Regina Elisabeta a II-a a oferit Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie cea mai importantă distincţie civilă

Regina Elisabeta a II-a a oferit Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie cea mai importantă distincţie civilă

Regina Elisabeta a II-a a acordat Serviciului Naţional de Sănătate Britanic (NHS) ordinul Crucea lui George – cea mai importantă decoraţie civilă din Marea Britanie – ca recunoaştere a celor 73 de ani de dedicare, inclusiv în timpul pandemiei de COVID-19, relatează Reuters.  

Premierul Boris Johnson a afirmat că decoraţia este un simbol al recunoştinţei naţiunii.

„Echipa NHS a avut grijă de noi, de prietenii şi familiile noastre, în prima linie a pandemiei, timp de peste un an, iar eu le-am fost martor al curajului.”, a spus Johnson, care a fost internat la Terapie Intensivă, anul trecut, după ce a fost confirmat cu COVID-19.

NHS a fost înfiinţat în 1948, fiind în centrul reformelor sociale de după Al Doilea Război Mondial, cu misiunea de a asigura asistenţă sanitară, universală, cu finanţare de la bugetul de stat.

Directorul executiv al NHS, Simon Stevens, a declarat că distincţia reprezintă o recunoaştere a capacităţilor, compasiunii şi muncii personalului sanitar în faţa celei mai grele pandemii din ultimul secol.

„Din vremuri negre a ieşit ce e mai bun din ceea ce înseamnă să fi profesionist în domeniul sănătăţii şi îngrijirii”, a spus Stevens.

La apogeul pandemiei din această iarnă, Serviciul Naţional de Sănătate a fost la un pas de colaps, într-una dintre cele mai afectate ţări din Europa, cu 128.000 de morţi.  

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici