Regina Elizabeth a II-a vrea anchetă oficială pentru moartea unor câini din Sandringham

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a solicitat demararea unei anchete oficiale care să clarifice cauza morţii a cinci câini de pe domeniul casei regale britanice din Sandringham, din comitatul Norfolk, informează femalefirst.co.uk.

33 afișări
Imaginea articolului Regina Elizabeth a II-a vrea anchetă oficială pentru moartea unor câini din Sandringham

Regina Elizabeth a II-a vrea anchetă oficială pentru moartea unor câini din Sandringham (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cinci câini au murit în urma unei boli stomacale misterioase, după ce au petrecut câteva zile pe domeniul regal din comitatul Norfolk, iar alţi patru s-au îmbolnăvit.

Regina Elizabeth a II-a, celebră pentru pasiunea ei pentru câini - fiind, de altfel, proprietara a şapte exemplare din rasa Corgi -, a solicitat demararea unei anchete oficiale care să identifice cauza exactă a celor cinci decese şi să prevină îmbolnăvirea altor animale.

Experţii vor încerca să identifice în zilele următoare sursa de infecţie care a declanşat maladia misterioasă, ce a afectat şi animalele din regiunile învecinate - Nottinghamshire, Cornwall şi Lincolnshire.

În prezent, presa britanică vehiculează mai multe teorii, potrivit cărora vinovaţii ar fi nişte alge albastre-verzi, o ciupercă sau o bacterie.

Regina Marii Britanii a devenit o mare iubitoare de câini în anul 1944, în momentul în care a primit în dar o căţeluşă - al cărei nume era Susan -, cu ocazia celei de-a 18-a aniversări.

De atunci, regina a permis fiecărei femele din rasa Corgi de pe domeniile regale să aibă un rând de pui. Cu toate acestea, în 2009, regina a luat hotărârea să nu mai adopte câini, după ce două dintre animalele ei preferate din rasa Corgi au murit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici