Regiunea italiană Emilia-Romagna, afectată în continuare de cutremure

Alte 37 de replici s-au înregistrat, în noaptea de miercuri spre joi, în regiunea Emilia-Romagna, afectată în ultimele zece zile de cutremure violente care au provocat deja moartea a 23 de persoane, perpetuând angoasa celor 14.000 de sinistraţi.

480 afișări
Imaginea articolului Regiunea italiană Emilia-Romagna, afectată în continuare de cutremure

Regiunea italiană Emilia-Romagna, afectată în continuare de cutremure (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În timp ce localnicii se află încă în stare de şoc în urma cutremurelor de marţi dimineaţa, care au provocat moartea a 17 persoane în regiunea Modena, zona este în continuare afectată de seisme: de la 20 mai, dată la care s-a înregistrat primul cutremur, s-au produs peste o mie de replici, ceea îi determină pe specialişti să se gândească la deschiderea unei noi falii.

La ora locală 04.16 (05.16 ora României), s-a înregistrat cea mai puternică replică, cu magnitudinea de 2,7, resimţită şi în provincia Mantona, la o adâncime de 10 kilometri. Dar joi dmineaţa, un cutremur cu magnitudinea de 3,6 s-a înregistrat în apropiere de Finale Emilia, comună puternic afectată de seismul de la 20 mai.

Aceste replici numeroase perpetuează angoasa în rândul celor 14.000 de persoane rămase fără adăpost fie pentru că locuinţele le-au fost afectate, fie pentru că se tem să se întoarcă acasă.

"Cutremurle sunt întru totul imprevizibile", potrivit consiliului geologilor italieni, care recomandă în primul rând revizuirea hărţilor italiene privind riscurile seismice.

Mai mulţi antreprenori au precizat că zona Modena a fost până în prezent inclusă într-o categorie de risc seismic scăzut, răspunzând unor critici privind fragilitatea clădirilor industriale, care s-au prăbuşit.

Majoritatea victimelor celor două cutremure - 17 din cele 23 - au fost ucise în timp ce se aflau la lucru. Printre acestea, zece muncitori, italieni sau imigranţi (indieni, marocani, chinezi...).

Parchetul din Modena a anunţat miercuri deschiderea unei anchete pe această temă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici