Renzi cere Bruxelles-ului "respect" pentru Italia, în contextul tensiunilor cu Juncker

Premierul italian Matteo Renzi a cerut joi "respect" pentru Italia din partea Bruxelles-ului, în contextul tensiunilor cu noul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care se îndoieşte de sinceritatea lui Renzi.

138 afișări
Imaginea articolului Renzi cere Bruxelles-ului "respect" pentru Italia, în contextul tensiunilor cu Juncker

Renzi cere Bruxelles-ului "respect" pentru Italia, în contextul tensiunilor cu Juncker

"Cer respect pentru Italia, trecutul şi viitorul ei. Insist asupra respectului pe care ţara îl merită", a declarat tânărul premier, în vârstă de 39 de ani, într-un mesaj postat pe Twitter, în timp ce Juncker i-a acuzat pe şefii de guvern britanic şi italian că-şi mint cetăţenii cu privire la negocierile bugetare în Europa.

"Nu mi-a plăcut modul în care unii premieri s-au comportat după summit", a declarat Juncker în cursul unei audieri la Parlamentul European privind rezultatele ultimei reuniuni a liderilor europeni.

"I-am spus lui Matteo Renzi că nu sunt în fruntea unui grup de birocraţi. Sunt preşedintele Comisiei Europene, o instituţie politică, şi vreau ca premierii să respecte această instituţie", a afirmat el.

Dacă fostul preşedinte al Comisiei, "Jose Manuel Barroso, ar fi ascultat doar birocraţi, atunci bugetul Italiei ar fi fost tratat într-o manieră complet diferită", a spus Juncker, la câteva zile după decizia Bruxelles-ului de a nu respinge proiectul de buget francez şi italian.

"Nu intenţionez să merg la Bruxelles pentru a da explicaţii cu privire la ce trebuie să fac, i-am spus despre asta lui Juncker", a reacţionat Renzi.

"Eu nu merg în Europa să spun: vă rog, ascultaţi-mă, eu nu cerşesc", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici