Reprezentantul democrat al statului New York recunoaşte că fotografia obscenă de pe Twitter fusese postată de el - VIDEO

Reprezentantul democrat al statului New York (nord-estul Statelor Unite), Anthony Weiner, a recunoscut luni într-o conferinţă de presă că a trimis fotografii obsene cu el pe Twitter unor femei pe care le-a cunoscut online, dar a adăugat că nu va demisiona.

450 afișări
Imaginea articolului Reprezentantul democrat al statului New York recunoaşte că fotografia obscenă de pe Twitter fusese postată de el - VIDEO

Reprezentantul democrat al statului New York recunoaşte că fotografia obscenă de pe Twitter fusese postată de el (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Congresmenul, care s-a exprimat luni într-un hotel din New York cu vocea sugrumată, a explicat că a trimis un prim-plan cu el în lenjerie intimă, un act pe care l-a calificat drept o "glumă".

Dar, "când am realizat că am postat (fotografia) pe Twitter, m-am panicat şi am retras-o, afirmând că mi-a fost spart contul", a declarat Weiner.

"Ulterior, am susţinut această versiune şi a fost o imensă eroare", a declarat el, făcând aluzie la mai multe declaraţii în faţa presei săptămâna trecută, în care a susţinut ipoteza piratării contului.

Weiner a adăugat însă: "Nu voi demisiona. Am afirmat clar că îmi voi asuma responsabilitatea" acestui caz.

Congresmenul, care este considerat una dintre speranţele democraţilor pentru viitoarele alegeri municipale la primăria New York-ului, a adăugat ulterior că a avut "mai multe conversaţii inadecvate pe Twitter, Facebook, pe e-mail şi ocazional prin telefon cu femei întâlnite online".

Weiner i-a prezentat scuze în mai multe rânduri soţiei sale care, a declarat el, nu a descoperit această versiune a faptelor decât "în această dimineaţă" (luni). El a adăugat că aceasta "este nemulţumită", la fel ca liderul minorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, cu care a discutat înaintea conferinţei de presă.

După conferinţă, Pelosi a publicat un comunicat în care cere o anchetă pentru a se stabili dacă Wiener a încălcat normele de etică în vigoare din Camera Reprezentanţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici