Republica Moldova nu va negocia un nou acord cu Gazprom

Ministrul moldovean al Economiei, Chiril Gaburici, a anunţat marţi că Republica Moldova nu va negocia încă un acord cu furnizorul rus de gaze naturale Gazprom, ci se va concentra auspra unui proiect de conectarea la sistemul de conducte din România, relatează site-ul de ştiri timpul.md.

591 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova nu va negocia un nou acord cu Gazprom

Republica Moldova nu va negocia un nou acord cu Gazprom

Actualul contract între Chişinău şi compania rusă Gazprom va expira la sfârşitul anului 2019, însă Chiril Gaburici a explicat că Republica Moldova se va concentra mai mult pe finalizarea proiectului de finalizare a gazoductului Ungheni-Chişinău deoarece acesta va atrage mai multe surse alternative de gaze.

„Atunci va fi concurenţă şi toţi se vor lupta să ne aibă drept client”, a declarat Gaburici, potrivit timpul.md.

Preşedintele Parlamentului din Republica Moldova, Andrian Candu, a anunţat la începutul lunii august că cea de a doua parte a gazoductului Iaşi-Chişinău, pe tronsonul Ungheni-Chişinău, va fi construită luna aceasta. Construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău are scopul de a reduce dependenţa Republicii Moldova de gazele naturale din Rusia şi consolidarea securităţii energetice.

Potrivit Balkan Insight, preşedintele moldovean Igor Dodon a făcut apel la reînnoirea contractului cu Gazprom. Actualul contract a fost semnat de fostul premier Zinaida Greceanii, care în prezent îndeplineşte funcţia de preşedinte al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici