Retragerea PKK în nordul Irakului a început, anunţă liderul principalului partid pro-kurd din Turcia

Retragerea anunţată de rebeli din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din Turcia către nordul Irakului a început, a declarat miercuri liderul principalului partid pro-kurd din Turcia.

220 afișări
Imaginea articolului Retragerea PKK în nordul Irakului a început, anunţă liderul principalului partid pro-kurd din Turcia

Retragerea PKK în nordul Irakului a început, anunţă liderul principalului partid pro-kurd din Turcia (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Noi ştim că mişcarea (de repliere) a combatanţilor a început", a subliniat Selahattin Demirtas, un copreşedinte al Partidului pentru Pace şi Democraţie (BDP), fără să fie în măsură să spună dacă retragerea a început miercuri sau mai devreme şi fără să ofere detalii cu privire la detaliile acestei acţiuni.

Demirtas a subliniat însă că "militanţii urmează, fără îndoială, să profite de noapte pentru a se replia" către tabere din Kurdistanul irakian.

Aripa armată a mişcării, HPG, a confirmat marţi că retragerea sa către baze va începe miercuri, aşa cum s-a anunţat în cadrul unui proces de pace în curs cu Ankara, avertizând totodată împotriva oricărei "provocări" ce ar putea să provoace un eşec al operaţiunii.

Demirtas, un deputat kurd influent, şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la posibila intervenţie a unor "forţe obscure"

"Nu ne aşteptămla un atac din partea armatei, ci a unor forţe obscure, militanţi paramilitari - care nu se află sub controlul forţelor guvernamentale - putând încerca să saboteze operaţiunea", a apreciat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici