Reuniune de urgenţă a Consiliul de Securitate al ONU. Ucraina afirmă că există o ameninţare imediată de invazie rusă

Consiliul de Securitate al ONU a programat o reuniune de urgenţă pentru 4:30 dimineaţa (ora Bucureştiului), la cererea Ucrainei, care afirmă că există o ameninţare imediată de invazie rusă.

1281 afișări
Imaginea articolului Reuniune de urgenţă a Consiliul de Securitate al ONU. Ucraina afirmă că există o ameninţare imediată de invazie rusă

Reuniune de urgenţă a Consiliul de Securitate al ONU la 4:30 dimineaţa (ora Bucureştiului). Ucraina afirmă că există o ameninţare imediată de invazie rusă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că liderii ruşi au aprobat o incursiune militară în Ucraina, potrivit unei adrese postate pe contul său oficial de Facebook în primele ore ale zilei de joi.

Întâlnirea ONU are loc la două zile după ce Consiliul, format din 15 membri, a organizat o reuniune, solicitată tot de Ucraina. În cadrul acelei sesiuni nu a existat niciun sprijin pentru declaraţia de independenţă a preşedintelui rus Vladimir Putin pentru cele două zone separatiste din estul Ucrainei şi pentru anunţul său că trupele ruseşti se vor îndrepta către aceste zone "pentru a menţine pacea".

Reuniunea din acestă noapte are loc în timp ce diplomaţii consiliului finalizează un proiect de rezoluţie care, potrivit acestora, ar arăta clar că Rusia încalcă Carta ONU, dreptul internaţional şi o rezoluţie a consiliului din 2015 care susţine acordurile de la Minsk, menite să restabilească pacea în estul Ucrainei.

Aceştia spun că rezoluţia ar îndemna Rusia să revină imediat la conformitate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici