Reuniune la Viena pentru salvarea acordului nuclear. Administraţia Biden a confirmat reluarea negocierilor cu Iranul

  • Diplomaţi de top se întâlnesc marţi, 6 aprilie, la Viena pentru a încerca să salveze acordul nuclear cu Iranul.
  • Scopul consultărilor este acela de a pregăti terenul pentru ca SUA să reveni la acordul din 2015.
  • Acordul este considerat un element important pentru controlul armelor, deoarece împiedică Republica Islamică să construiască o armă nucleară.
339 afișări
Imaginea articolului Reuniune la Viena pentru salvarea acordului nuclear. Administraţia Biden a confirmat reluarea negocierilor cu Iranul

Reuniune la Viena pentru salvarea acordului nuclear. Administraţia Biden a confirmat reluarea negocierilor cu Iranul

Diplomaţi de top se întâlnesc marţi, 6 aprilie, la Viena pentru a încerca să salveze acordul nuclear cu Iranul, de data aceasta sub noi auspicii, notează DPA.
 
Scopul consultărilor este acela de a pregăti terenul pentru ca SUA să revină la acordul din 2015 şi de a motiva Iranul să îl respecte.
 
La această rundă de discuţii vor participa reprezentanţii Rusiei, Chinei, Franţei, Marii Britanii şi Germaniei, fiind primul dialog cu Iranul de când Joe Biden a preluat funcţia de preşedinte al SUA, în ianuarie.
 
Spre deosebire de predecesorul său Donald Trump, Biden vrea să reabiliteze acordul. Conform informaţiilor de la Teheran, nu va exista niciun contact direct între Statele Unite şi Iran în această etapă.
 
Acordul este considerat un element important pentru controlul armelor, pentru a împiedica Republica Islamică să construiască o armă nucleară.
 
Cu toate acestea, cooperarea economică promisă cu Iranul în schimbul limitării programului său nuclear nu s-a concretizat niciodată din cauza retragerii unilaterale a SUA din acord, în mai 2018 şi impunând sancţiuni Iranului.
 
Teheranul a răspuns sancţiunilor încălcând tot mai multe condiţii ale acordului nuclear.
 
Între timp, ţara şi-a mărit considerabil rezervele de uraniu, care sunt necesare pentru a construi o bombă.
 
Administraţia Joe Biden a confirmat, vineri, reluarea negocierilor cu Iranul în format multilateral pentru a relansa Acordului nuclear.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici