Reuniune viitoare a miniştrilor de Externe din UE pe tema unor noi SANCŢIUNI împotriva Rusiei

Miniştrii de Externe din Uniunea Europeană se vor reuni "cât mai repede posibil" pentru a examina noi sancţiuni împotriva Rusiei, în cadrul crizei ucrainene, a anunţat vineri cancelarul german Angela Merkel.

222 afișări
Imaginea articolului Reuniune viitoare a miniştrilor de Externe din UE pe tema unor noi SANCŢIUNI împotriva Rusiei

Reuniune viitoare a miniştrilor de Externe din UE pe tema unor noi SANCŢIUNI împotriva Rusiei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Trebuie nu numai să reflectăm, ci şi să luăm în considerare noi sancţiuni (...). În acest scop, se vor reuni cât mai repede posibil miniştrii europeni de Externe", a declarat Merkel în faţa presei, în prezenţa premierului polonez Donald Tusk, pe care l-a primit la Berlin.

"Am discutat joi dimineaţă cu preşedintele Rusiei şi i-am spus clar că, pe de o parte, Ucraina a luat o serie de măsuri pentru aplicarea Acordului de la Geneva, dar, pe de alta, recunoaşterea de către Rusia a acestui Acord este deficitară, situaţie care are, evident, impact asupra separatiştilor din Ucraina", a subliniat cancelarul german.

"Rusia are sau ar avea posibilitatea, sunt profund convinsă, de a aduce separatiştii pe calea dialogului politic, prin dezbateri constituţionale şi prin pregătirea alegerilor, dar, din nefericire, până acum semnalele în acest sens sunt inexistente", a adăugat liderul de la Berlin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici