Reuniunea Consiliului European a început joi seară la Bruxelles. Hollande: "Este o zi bună pentru Europa"

Summitul UE dedicat intensificării integrării europene a început joi, într-o atmosferă pozitivă după succesul obţinut prin acordurile privind asistenţa oferită Greciei şi supravegherea sistemului bancar.

531 afișări
Imaginea articolului Reuniunea Consiliului European a început joi seară la Bruxelles. Hollande: "Este o zi bună pentru Europa"

Francois Hollande (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Este o zi bună pentru Europa", a declarat preşedintele Franţei, François Hollande, la sosirea la summit, în timp ce cancelarul Angela Merkel a subliniat că UE "a reuşit să înregistreze progrese în cursul anului 2012".

Joi dimineaţă, miniştrii de Finanţe din statele membre UE au ajuns la un acord pentru deblocarea ajutorului financiar destinat Greciei. În cursul nopţii, aceiaşi miniştri ajunseseră la un compromis privind supravegherea băncilor europene.

Şefii de stat şi de guvern din cadrul UE urmează să discute joi seara despre viitorul Uniunii Europene şi despre modalităţile de accelerare a integrării bugetare şi economice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici