Reuniunea NATO din Lituania: Ţările analizează modalităţi de consolidare a apărării Europei de Est

Reprezentanţi ai ţărilor central şi est-europene, inclusiv România, au analizat, împreună cu oficiali din Statele Unite, în cadrul unei reuniuni desfăşurate în Lituania, modalităţi de suplimentare a capabilităţilor militare NATO, pentru descurajarea Rusiei.

397 afișări
Imaginea articolului Reuniunea NATO din Lituania: Ţările analizează modalităţi de consolidare a apărării Europei de Est

Sursa: Profimedia Images

Miniştrii de Externe din nouă state NATO din Europa Centrală şi de Est, alături de reprezentanţi ai Administraţiei Donald Trump, s-au reunit marţi, la Vilnius, pentru a discuta despre modalităţile de contracarare a acţiunilor Rusiei. La reuniune participă reprezentanţii Lituaniei, Letoniei şi Estoniei, precum şi cei ai Poloniei, Ungariei, Slovaciei, Cehiei, României şi Bulgariei. De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai NATO şi ai Departamentului de Stat american, informează agenţia de presă germană DPA şi publicaţiile Handelsblatt.com şi Deutschlandfunk.de.

"Rusia rămâne, în mod evident, ameninţarea centrală pe termen lung pentru NATO. Rusia a luat o decizie conştientă şi încearcă să distrugă ordinea modială pe care o cunoaştem. Nu trebuie să ne facem iluzii", a declarat, la reuniune, Gitanas Nauseda, preşedintele Lituaniei. "Prezenţa aliaţilor, în special a Statelor Unite, în regiunea noastră este cel mai puternic element pentru descurajare", a subliniat Gitanas Nauseda.

"Avem nevoie ca Statele Unite să rămână alături de structurile de putere europene. Aceasta este strategia noastră câştigătoare. A nouă a tuturor", a continuat preşedintele lituanian, insistând că Europa trebuie să facă mai mult pentru propria apărare, însă fără a construi structuri militare duble în raport cu NATO.

Alianţa Nord-Atlantică a mobilizat efective militare în ţările baltice şi în Polonia, în contextul relaţiilor tensionate cu Rusia din cauza crizei ucrainene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici